Beurs

23 november 2017

Inspiratie komt overal vandaag. Een tijdje terug bezocht ik de Contacts-Beurs in Goes. De belangrijkste reden was dat een klant van mij daar vertegenwoordigd was (zie Dries Sales Support in Zijn werk), maar daarnaast is het altijd goed om te kijken wat er gebeurt in vormgeving. Ook als is het op het gebied van beursstands.

Steigermateriaal is uitermate geschikt in de bouw, maar ook voor het opzetten van een beursstand. Doeken als wanden en een lamp er achter, en je hebt een nette stand.

Omroep Zeeland ging voor de illusie van de Zeeuwse strandhuisjes, maar wel op een moderne manier. Wat mij betreft een erg uitnodigende stand. Er werd uiteraard ook live radio gemaakt.

Je kunt het natuurlijk ook in gadgets zoeken. Deze stand van Voxs had een aantal viewfinders aan hun plafond gehangen, met daarin dia’s van projecten die ze uitvoerden. Leuke vondst.

 

Wat me erg opviel op deze beurs was het gebruik van dik golfkarton als presentatiemateriaal. Zeer logisch. Het is een licht materiaal, goed te bedrukken en daardoor prima geschikt voor gebruik op beurzen.

Wat me dan weer een beetje tegenviel was deze stand van TMC project, een leverancier van kantoorinterieur. Als inrichten je vak is had ik ook iets meer verwacht van de stand.

Al met al is het zeer de moeite waard om eens een kijkje te nemen op beurzen. Ook al is het niet direct gelinkt aan je eigen vakgebied. Inspiratie vind je overal.